COVID-лікарні у Білій Церкві завантажені на 98%

  • COVID-лікарні у Білій Церкві завантажені на 98%
Станом на 15 березня заповнюваність медичних закладів міста Біла Церква, які надають медичну допомогу хворим на коронавірусну інфекцію, становить близько 98%. На стаціонарному лікуванні у Білоцерківській центральній районній лікарні перебуває 110 осіб, з них кількість підтверджених на COVID-19 – 67, решта – з підозрою.  Переважна більшість хворих – кисневозалежні, які потрапляють до медичного закладу зі значними ускладненнями.

Про це повідомляє пресслужба Білоцерківської райдержадміністрації. 

За словами Олександра Лопота - керівника Білоцерківської центральної районної лікарні, яка з жовтня минулого року була перепрофільована під ковід-госпіталь, ситуація впродовж останніх двох тижнів значно погіршилася. 

Причин такої ситуації, на думку фахівців, є кілька: і поширення нових мутацій коронавірусу, і сезонне ослаблення імунної системи у громадян, проте найголовніша – нехтування елементарними правилами безпеки. Прикро, але значна частина населення не дотримується карантинних обмежень, помилково вважаючи, що їм інфікування COVID-19 зовсім не загрожує.

"Ми не маємо права бути такими безпечними, - наголосила голова адміністрації, звертаючись і до учасників наради, і до всіх жителів Білоцерківського району. - Ситуація з COVID-19 ускладнюється. Вкотре закликаю: будьте обачними! Навіть якщо у вас не буде явних ознак інфікування, ви можете стати переносником інфекції і заразити нею членів вашої родини, коллег, які мають слабшу імунну систему і можуть зі значно гіршими наслідками перенести хворобу! Вже доведено, що COVID-19 мутує, він змінюється, вражаючи людей не лише старшого, а й молодшого покоління. Тому майбутнє кожної людини у прямому змісті слова знаходиться в її руках." - зазначила Людмила Мерзлюк голова Білоцерківської РДА. 
 
В рамках першого етату вакцинації від коронавірусу, станом на 15 березня було провакциновано 130 осіб з числа медичних працівників та працівників закладів освіти Білоцерківщини.

За даними Київського обласного центру громадського здоров'я, в Білій Церкві за добу 40 нових хворих на коронавірус, в районі - 50. В міських лікарнях знаходиться 355 хворих, з них - 258 білоцерківців.  На домашньому лікуванні - 711 хворих. Під наглядом сімейних лікарів перебуває 733 контактні особи. На жаль, за добу від COVID-19: померло 3 людини.

Читайте також: У Білій Церкві тимчасово припинить курсувати тролейбус №3А.




Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе