У Білій Церкві під відкритим небом зберігаються тонни небезпечних хімікатів

У Білій Церкві кілька місяців не можуть дати раду купі небезпечних речовин, які знаходяться в мікрорайоні Гайок та забруднюють навколишнє середовище.

Нагадаємо, що у грудні 2020 року в мікрорайоні Гайок місцеві мешканці виявили сотні бочок з невідомою речовиною та протруєне насіння. Невідома фірма, під прикриттям утилізації небезпечних відходів, закопувала тонни хімічних речовин в землю поблизу річки Рось.

Попри гучні заяви місцевих чиновників, покараних за злочинну недбалість та варварську утилізацію хімікатів, досі немає. 

Більше того, усі бочки та ємності продовжують стояти під відкритим небом, продовжуючи забруднювати навколишнє середовище. Крім того, на такому об’єкті підвищеної небезпеки відсутня будь-яка охорона. 

У поліції довжелезну паузу у справі пояснюють завантаженістю експертів, які проводять аналіз речовин, знайдених в Гайку. За словами начальника Білоцерківського відділу поліції Михайла Пелеха, пришвидшити аналіз і вирішення екологічного питання могла б Білоцерківська влада. Зробити це можна за допомогою платної експертизи. 

Однак, з моменту останнього засідання комісії минув місяць, а ніяких результатів досі немає. Більше того, підозру про вчинення кримінального правопорушення нікому не вручено.

Деталі справи у нашому сюжеті: 



Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе