Реалізацію першого етапу будівництва аеропорту Біла Церква оцінюєть в майже 1,8 млрд гривень

  • 8 млрд гривень
Національна транспортна стратегія України до 2030 року визначила розвиток міжнародного аеропорту "Біла Церква". Зокрема, проектом передбачено створення мультимодальної інфраструктури для вантажних та пасажирських авіаперевезень. Перший етап будівництва повинен бути реалізований вже в цьому році, повідомляє "КиевВласть".

Згідно з планом реалізації транспортної стратегії, перший етап реалізації проекту міжнародного аеропорту оцінюється в 1,782 млрд гривень.

Зокрема, планується проведення робіт з реконструкції аеродрому, будівельної галузі, мультимодального грузо-логістичного комплексу, пасажирського терміналу, ангарів для центральної служби обслуговування повітряних судів, а також спеціальних пропозицій для ведення авіаційної діяльності. Крім того, планується встановлення радіотехнічного обладнання засобів підсадок та світлосигнальної системи для взлетно-посадової смуги.

У джерелах фінансування визначені місцеві, обласні та державні бюджети, льготне кредитування, а також гранти міжнародних фінансових організацій.

Срок виконання проекту - 2021 рік.



Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе