Нові штрафи і позбавлення прав: Що чекає водіїв у липні

Вже з 1 липня в Україні почнуть діяти більш жорсткі покарання за водіння автомобіля в нетверезому стані. Порушників чекає кримінальна відповідальність, а також збільшені штрафи.

Так, штраф за водіння в стані алкогольного сп'яніння зросте з 10,2 тисячі гривень до 17-34 тисяч грн. Якщо водія спіймають повторно, то сума штрафу складе 51 тисячу грн. Крім збільшених штрафів, нововведення передбачають позбавлення водійського посвідчення на термін до 3 років.

За ДТП у п'яному вигляді з постраждалими зараз передбачено покарання у вигляді штрафу в розмірі 3400-8500 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами до трьох років, або без такого. З 1 липня штраф буде збільшено до 51 000 — 85 000 гривень. Крім цього, водіїв-порушників чекатиме позбавлення права керувати транспортними засобами до трьох років без альтернативи.

Кримінальна відповідальність вводиться за:

  •  керування транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції;

  •  передавання керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані такого сп'яніння чи під впливом таких лікарських препаратів;

  •  відмова водія від проходження медичного огляду на стан сп'яніння або щодо вживання таких лікарських препаратів;

  •  вживання водієм транспортного засобу після дорожньо-транспортної пригоди за його участю алкоголю, наркотиків, а також лікарських препаратів, виготовлених на їх основі.

Читайте також: Кабмін затвердив на Київщині 6 районів.




Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе