Заміна старого паспорту на ID-картку: Коли та навіщо

Минулого тижня, 12 серпня Кабмін підтримав законопроект «Про паспорт громадянина України у формі книжечки». Згідно з документом, в Україні відбудеться поступове виведення паспортів-книжечок з обігу. Замінять їх на пластикові ID-карти.

Як це буде відбуватися

Сьогодні українцям, які отримують свій перший паспорт, вже видають пластикові ID-картки. Ну а тим, хто змінює паспорт або вклеює нове фото, пропонують вибір - оновити документ у вигляді книжечки або замінити його на пластикову картку. 

З вступом закону в силу нові паспорти видаватимуть тільки у вигляді карти, без опції з книжечкою. Тобто, коли громадянину України необхідно буде вклеювати наступне фото, паспорт у формі книжечки будуть замінювати пластиковою карткою.

Нові паспорти видаватимуть тільки у формі пластикових карт.

Проект закону передбачає такі терміни дії паспорта:
  • для осіб у віці від 16 до 25 років - до дня досягнення особою 25-річчя;
  • від 25 до 45 років - до 45-річчя;
  • для осіб у віці від 45 років - безстроково.

Для українців у віці 45 років і старше, які користуються паспортами-книжками, ніяких мотиваційних заходів по переходу на ID-паспорта не передбачено, так що вони можуть користуватися ними як завгодно довго. 



Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника ,який зник напередодні
    Детальніше...
  • У Білій Церкві біля дитячого садочка жінка виявила гранату
    Детальніше...
  • Рятувальники продовжують ліквідовувати наслідки негоди у Білій Церкві
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе