Білоцерківський письменник Андрій Кириченко здобув премію конкурсу малої прози

Стали відомі лауреати ІІІ Всеукраїнського літературного конкурсу малої прози імені Івана Чендея, що пройшов в закарпатському Ужгороді. Серед лауреатів конкурсу – білоцерківський письменник.

Днями в Ужгороді нагородили лауреатів ІІІ Всеукраїнського літературного конкурсу малої прози імені майстра новели, автора сценарію до фільму «Тіні забутих предків» Івана Чендея.

У номінації «Мала проза» перемогу здобули:

1 премія – Ольга Деркачова (Івано-Франківськ) за оповідання «Вода». 
2 премія – Олена Миклащук (Хмельницький) за оповідання «Чорний ангел», Віктор Полянецький (Кропивницький) за оповідання «Над кручею». 
3 премія – Андрій Кириченко (Біла Церква) за оповідання  «Подруга», Тетяна П’янкова (Івано-Франківськ) за оповідання  «Пташечка», Вероніка Калитяк (Івано-Франківськ) за оповідання «Гарячий віск».

Загалом, цього року для участі у проєкті було надіслано понад 190 текстів з різних куточків України та з-за кордону. 

Білоцерківець Андрій Кириченко  - кадровий військовий, майор Збройних Сил України. Пішов на фронт навесні 2014 року. Служив у зоні бойових дій на Донбасі в 72-ій окремій механізованій бригаді. Був там, де «гаряче», – в Авдіївці, у Волновасі. Писати почав ще в юності. Навесні 2017 року був прийняти до Націнальної Спілки письменників України. Серед його творів - збірки військової поезії «Це наша правда!», «От така війна!», «Гільзи у кишені». 

Раніше повідомлялося, що директора "Спортліцею" в Білій Церкві відзначили премією Верховної Ради України.

 


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе