Карантин в Україні планують продовжити до 31 грудня

  • Карантин в Україні планують продовжити до 31 грудня
МОЗ запропонує продовжити карантин до кінця року.

Через стрімке зростання кількості хворих на коронавірус МОЗ перегляне протиепідемічні заходи.

Про це в ефірі Громадського радіо повідомив Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

«В Україні епідситуація неспокійна, спостерігається зростання кількості випадків захворювання на коронавірус і госпіталізації до лікарень — це змушує переглядати протиепідемічні заходи. Ми будемо ініціювати заслухати на засіданні Уряду продовження карантину до 31 грудня 2020 року», — повідомив Віктор Ляшко.

Також в Уряді планують обмежити діяльність закладів громадського харчування до 22 години. Засідання стосовно продовження та посилення карантину відбудеться сьогодні, 13 жовтня.

Крім того, раніше повідомлялося, що Національна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення рекомендувати закладам загальної середньої освіти встановити з 15 по 30 жовтня 2020 року канікули, у наступний період — можливий перехід на дистанційну і змішану форму навчання з урахуванням епідеміологічної ситуації.

Також рекомендовано закладам професійної (професійно-технічної) освіти, фахової передвищої та вищої освіти перейти з 15 жовтня по 15 листопада 2020 року на дистанційну форму навчання з рекомендованим виїздом студентів із гуртожитків (окрім сиріт; осіб, позбавлених батьківського піклування, здобувачів освіти з тимчасово окупованих територій, «червоних» карантинних зон, іноземних громадян та осіб без громадянства, здобувачам освіти, які поєднують навчання з роботою).

«Після 30 жовтня будемо далі дивитись, що робити з шкільною освітою», — зазначив Віктор Ляшко.

Раніше повідомлялося, що в Білій Церкві через коронавірус закрили ще одну школу.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе