Біла Церква і район - знову у "помаранчевій" карантинній зоні

Біла Церква знову потрапила у «помаранчеву зону» по поширенню COVID-19. Новий розподіл територій по карантинних зонах затвердили сьогодні, 30 жовтня під час позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Про це повідомив Олег Немчінов, Міністр Кабінету міністрів.

З 00 годин 00 хвилин 02 листопада почне діяти нове епідемічне зонування.

Крім Білої Церкви до "помаранчевої" карантинної зони потрапив і Білоцерківський район, який ще вчора був віднесений до "жовтої" зони. 

Також до "помаранчевої" зони були віднесені: міста Березань, Бровари, Буча, Ірпінь, Ржищів та Славутич, Баришівський, Богуславський, Бориспільський, Бородянський, Броварський, Васильківський, Вишгородський, Володарський, Згурівський, Іванківський, Кагарлицький, Києво-Святошинський, Макарівський, Миронівський, Переяслав-Хмельницький,  Поліський, Рокитнянський, Сквирський, Ставищанський, Таращанський, Тетіївський, Фастівський та Яготинський райони Київської області.

До "червоної" зони потрапили: міста Бориспіль, Васильків, Обухів, Переяслав, Фастів та Обухівський райони Київської області.

Нагадаємо, що «помаранчевій зоні» заборонено:

  • відвідувати установи соціального захисту, де перебувають люди похилого віку, крім тих, які надають послуги кризово;
  • діяльність закладів розміщення — хостели, туристичні бази тощо, окрім готелів;
  • діяльність розважальних закладів, ресторанів у нічний час;
  • планові госпіталізації у лікарнях;
  • діяльність спортзалів, фітнес-центрів, закладів культури;
  • прийом нових змін у дитячі табори;
  • обмеження для масових заходів: 1 людина на 20 квадратних метрів та не більше 100 людей.

Яка ситуація з COVID-19 у Білій Церкві?

Станом на ранок 30 жовтня COVID-19 підтвердили ще у 29-х жителів Білої Церкви і 15-х жителів району (м. Узин – 5, с. Макіївка -1, с. Матюші -1, с. Острійки -1, с. Потіївка -1, с. Сухоліси -1, с. Храпачі -1, с. Фурси -2, с. Чупира -1, с. Блощиці -1).

В Білоцерківській міській лікарні №3 знаходяться 124 хворих, з них 91 білоцерківець. У 66-х жителів міста діагноз підтверджено лабораторно. В міській лікарні №1 перебувають 61 хворий. На кисневій підтримці - 32 людини.

За добу у відділення інфекційної лікарні поступило 11 хворих, одужали 6 людей. На кисневій підтримці перебуває 71 особа.

Серед загальної кількості захворілих COVID-19 виявлено у 121 медичного працівника Білої Церкви.

На амбулаторному (домашньому) лікуванні знаходяться 633 хворих. Під наглядом сімейних лікарів – 1301 контактна особа. 

Нажаль, сьогодні від COVID-19 померли 2 жителя Білої Церкви.

За даними Київського обласного центру громадського здоров'я, загалом у Білій Церкві за весь час пандемії, на коронавірус захворіли 1353 людини, в Білоцерківському районі – 313.  

Раніше повідомлялося, що в Білій Церкві катастрофічно не вистачає кисневих концентраторів. Хворих на COVID-19 стає більше, а допомогти можуть далеко не усім.  Зокрема, існує потреба в приліжкових концентраторах кисню для людей, які перебувають в лікарні з COVID-19 та мають проблеми з диханням. Волонтери збирають кошти на їх купівлю і закликали небайдужих допомогти. 
 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе