У Білій Церкві спростували інформацію про смерть чоловіка, який віддав свій кисень синові

  • який віддав свій кисень синові
Інформація про смерть хворої коронавірусом людини, яка віддала свій кисень синові у Білій Церкві, не відповідає дійсності.

 Про це повідомляє прес-служба Київської ОДА з посиланням на головного лікаря медзакладу Тетяну Дідич. 

«Деякі електронні засоби масової інформації повідомили, що в одній з лікарень Біла Церква Київської області померла хвора коронавірус людина, яка поступилася своїм киснем також хворому синові. Дана інформація не відповідає дійсності», - йдеться в повідомленні. 

«У підпорядкованому мені медзакладі такого випадку не було», - повідомила головний лікар міської лікарні № 3 у Білій Церкві Тетяна Дідич.

Нагадаємо, що у Білій Церкві наразі три лікарні приймають хворих із коронавірусною інфекцією: міська лікарня №1, №3 та Білоцерківська районна лікарня.

За офіційною інформацією Департаменту охорони здоров'я Київської ОДА, на сьогодні в області з 2185 ліжок, відведених під коронавірусних пацієнтів, до кисню підключені 1355.

«На сьогодні, 18 листопада, заповнено 825 ліжок. Таким чином, вільними залишаються 530 ліжок. Проблеми із забезпеченням киснем пацієнтів не існує», - повідомила директор департаменту Олена Єфименко.

Нагадаємо, що за словами волонтера Дани Ярової в Facebook, в одній з районних лікарень Київської області помер чоловік. Він начебто пожертвував свою частку кисню синові, який також був у лікарні через коронавируса.

«Сьогодні я знову шукала кисневий концентратор... Концентратор для людини, яка не лікується як я, і багато пацієнтів вдома.

Концентратор для людини, яку не беруть в реанімацію, тільки тому що немає місць, і який знаходиться в лікарні не в далекому обласному центрі Урюпинська, а в місті Київ... Так ось, людині з сатурацією, якій показана реанімація, відмовляють в місці в реанімації бо нікуди і дають кисень, увага!!!!!!! на 15 хвилин на добу. Вдумайтеся! 15 хвилин на добу!!!!!",- повідомила Дана Ярова.

Раніше повідомлялося, що в Білій Церкві бракує кисневих концентраторів: волонтери закликали небайдужих допомогти.


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе