Ні грошей, ні речей: Куди поділися бебі-бокси?

З травня поточного року українські породілля не отримують гарантовані державою "пакунки малюка". Все через те, що в липні участь в тендерах на закупівлю товарів для бебі-боксів взало мало учасників, а допустили - всього чотирьох. Тому, уряд вирішив взагалі відмінити закупівлю пакунку малюка, натомість породіллям почали видавати довідки за якими можна було отримати грошову компенсацію в сумі 5000 гривень. 

Правило, щоб зробити добре, зроби погано, а потім поверни як було, в нашій країні ніхто не відміняв. І вже 30 вересня парламент знову поверттає видачу бебі-боксів. 

На сайті Міністерства соціальної політики сказано, що з 1 вересня починає працювати новий механізм отримання грошової компенсації одноразової допомоги пакунок малюка.

"Відтепер у батьків є право обирати, що для їх малюка є необхідним: чи потрібен їм одяг, якщо в них вже є діти, особливо діти які мають маленьку різницю у віці, або якщо дитина має алергію і їй не підходять засоби, передбачені у натуральній формі пакунку." - йдеться у повідомленні. 

Однак, вже початок грудня, а "пакунків малюка" в пологових будинках досі немає. Натомість, до кінця року батьки можуть отримати лише грошову компенсацію за бебі-бокс. При цьому, подати документи онлайн не можна, батькам потрібно йти у відділ соціального захисту населення Білої Церкви, але через карантинні обмежання чекати своє черги доведеться на вулиці. Крім того, документи можна відправити Укрпоштою. 

Коли бебі-бокси з'являться знову і як їх видаватимуть - наразі невідомо. Але в наказі Міністерства соціальної політки зазначається, що видавати "пакунки малюка" мають протягом 30 днів після народження дитини. А більшість речей цього пакунку знадобляться значно раніше. 

Читайте також: Міська лікарня №1 аврально взимку готується до хворих на коронавірус.









Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе